Vad man ska investera i 2021

What to invest in in 2021

I den här artikeln pratar vi om vad man ska investera 2021. De publicerade fastighetsplanerna 2021 visar att det är lämpligt att söka portföljaktörer i banksektorn. En av nyckelfrågorna är de låga priserna, särskilt resultatet av årets försäljning.

Den kraftiga nedgången i aktiekurser på grund av den förväntade ekonomiska nedgången och lägre räntor har lett till polska bankräntor till attraktiva nivåer – tror Michał Fidelus, en DM BDM-analytiker. Hans uppskattningar visar att han efter 41 procent väntades. minskar årligen till 2020 kommer den totala vinsten för åtta analysbanker att öka med 15% till 2021. Varje år.

Sector stems

In our forecasts, we think that only selected banks will be able to pay a limited share from the 2020 profits. The regulator’s authorization for higher dividends (considering remuneration), including Swiss loan banks, is indeed strong support for banking studies – expert notes.

Our positive attitude towards the sector stems from the accepted conditions, which take into account the classification of coal and non-coal assets. After this operation, energy companies will no longer have significant exposure to coal and CO2. Risks, in fact, exist – especially negotiations with unions and possible delays in this – explains Robert Maj, an analyst at Ipopema. Tauron and Enea appear frequently in 2021 analysts’ proposals.

Värt att investera

Enligt analytiker på BM mBank kommer den låga räntemiljön och utsikterna till ekonomisk återhämtning i kombination med en större känsla av konsumentskydd också att sänka besparingsnivån. De förväntar sig att aktiekurserna kommer att stiga nästa år. I en sådan situation förväntar de sig att teknikföretag alltid ska vara dyra.

Svagheter i WIG20 fram till 2020 kommer att vara lönsamma 2021 och ur utländska investerares perspektiv som utforskar tillväxtmarknader. WIG20 minskar rabatten som gjordes 2020 jämfört med MSCI EM inkl. tack vare den globala rotationen i roterande företag (hög andel av WSE-index). Intresserade börsintroduktioner lockar utländska investerare och enskilda investerare och förändrar WSE: s syn på börser inte bara i statligt ägda företag, tror analytiker.

Byggandet av stora index, som har varit en börda i flera år, kan nu vara en faktor för att främja höghus. Under första halvan av 2021 ”gillar” vi investeringsämnen som är roterande och en tung industri som är allmänt känd. Ur nuvarande synvinkel.

Stabilitet för utrustningskostnader

När det gäller sektorer på den inhemska marknaden är våra favoriter de närliggande sektorerna, där vi differentierar branschföretag och förbrukningsvaror, beroende på den inhemska och internationella ekonomiska situationen (ökad efterfrågan och priser på deras produkter). Omstrukturering av utgifter i år.

det kommer också att ha en positiv inverkan på 2021-resultaten. Bygg- och anläggningsföretag kommer också att fungera bra. Med tanke på stabiliteten i utrustningskostnader och löner förväntar vi oss förbättringar av de nivåer som uppnåtts av dessa företag fram till 2021.

Dessutom kommer avlägsnande av epidemierelaterade begränsningar att innebära förbättringar i den affärsmiljö där kommersiella enheter är verksamma. Så småningom, på grund av efterfrågan, kommer förra årets förluster att ersättas av utvalda företag från kommersiella försäljningsställen och tjänster – säger experten.

Förändringar i konsumenten

Många av dessa företag har misslyckats med testet och förändringarna i konsumenternas och det ekonomiska beteendet ger anledning till långsiktig optimism, vilket vi har sett när det gäller representanter för IT-branschen, spelutvecklare, e-handel och telekommunikation. Å andra sidan testas företag som arbetar inom medicinsk och bioteknisk industri idag.

Framväxten av ett vaccin och hoppet om att återgå till normalitet är frestande pengar för att ändra investeringspreferenser och satsa på nya tåg som banker, gruvföretag, traditionell information eller bränslen. Detta är inte att säga att epidemistjärnor kommer att sluta lysa, särskilt för högt profilerade företag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *