Positiv attityd före fjärrintervjun

Positive attitude before the remote interview

I den här artikeln pratar vi om Positiv attityd före fjärrintervjun. Om du har din första långväga intervju planerad kan du vara mer stressad än vanligt. Förutom den traditionella spänningen som ofta uppstår före en intervju finns det rädsla för det okända.

Det kan också finnas oro för att du inte kommer att kunna hantera videokonferensverktyg, du kommer inte att kunna presentera dig bra när du bara har kontakt med samtalspartnern via skärmen, eller om oförutsedda tekniska problem uppstår.

Varför är en positiv attityd under en intervju så viktig?

Eftersom det hjälper dig att presentera dig på bästa möjliga sätt och få förtroende. Med andra ord kan det sätt du tänker på ditt deltagande i rekrytering översättas till hur du kommer att tas emot av intervjuaren.

Genom att tänka positivt på dig själv och dina chanser att hitta ett jobb kan du presentera dig i bästa möjliga ljus – även när mötet hålls på distans. Nedan hittar du tips om hur du kan förbereda dig och hålla dig optimistisk under hela rekryteringsprocessen.

Ändra hur du tänker

Om du är benägen för pessimism och du tvivlar på dina egna förmågor inför utmaningar är det värt att arbeta med det. Genom att upprepa för dig själv att en annan kandidat säkert kommer att passa bättre för jobbet kan du omedvetet uppfylla den profetian. Försök att ändra tankesätt och kom ihåg alla dina professionella prestationer före intervjun. Tack vare detta kommer du att förbereda dig för att ge materiella svar på rekryterarens frågor, men också få större självförtroende.

Själva faktumet att få en inbjudan till en intervju för att ta ett jobb visar att du är en person som enligt rekryteraren har goda chanser att utföra denna roll. Så istället för att säga till dig själv att du inte kan hantera fjärrsamtalet, betrakta det som ett möte ansikte mot ansikte – den enda skillnaden är hur det händer.

Tänk på att det inte är troligt att andra sökande kan prata direkt med en potentiell handledare, så brist på videokonferenserfarenhet bör inte påverka ditt rekryteringsresultat.

Professionella framgångar

Känner du ibland att dina professionella framgångar faktiskt är resultatet av gynnsamma omständigheter och andra människors arbete? Känner du att du inte förtjänar en befordran eller ett nytt jobb för att dina färdigheter är helt överskattade?

Du är inte lika kompetent som människorna omkring dig och vad kan informationen på ditt CV bevisa? Om ovanstående uttalanden låter bekant kan du lida av det som kallas ‘fusksyndrom’, vilket orsakar brist på självförtroende.

Bristen på tro på att vara en tillräckligt bra och kompetent kandidat gör det svårt att komma ihåg alla prestationer hittills. Innan intervjun, försök att tänka på din karriär hittills, alla ansträngningar du lägger i ditt jobb. Kom ihåg att din framgång skulle vara omöjlig utan viss kunskap, färdigheter och beslutsförmåga. De var inte resultatet av gynnsamma omständigheter.

Hur översätts detta till framgång i rekryteringsprocessen? Istället för att tro att någon annan kandidat skulle vara mer lämplig för positionen, kom ihåg din unikhet och värde och visa sedan den attityden under intervjun.

Förbered dig på en intervju

Oavsett intervjuens form misslyckas de allra flesta kandidaterna. En solid förberedelse inför mötet ökar inte bara chansen att hitta ett jobb utan påverkar också tankesättet positivt.

Troen på att allt har gjorts för att öka sannolikheten för att få ett samarbetserbjudande ger dig en liten paus och tron ​​att resten är oberoende av dig. Om du känner dig väl förberedd får du mer självförtroende och din attityd blir mer positiv än negativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *